اخبار و مقالات پزشکی سلامت روانشناسی اخبار و مقالات پزشکی سلامت روانشناسی .

اخبار و مقالات پزشکی سلامت روانشناسی

انواع بیماری های پا را بشناسید!

آتروفی پد چربی
با بالا رفتن سن اکثرا وزن و چربی بدن افزایش پیدا می کند. اما جایی که ممکن است چربی از دست دهد کف پاهاست که این موضوع سبب می شود که در ناحیه کف پا و پاشنه احساس درد و ناراحتی ایجاد شود. راه هایی مانند تزریق فیلر برای جایگزینی پد چربی معمولا برای این مشکل توصیه می شود.

در این مقاله انواع بیماری های پا که با بالارفتن سن رخ می دهند را معرفی کرده ایم. این مقاله به تایید دکتر محمدمهرنیا پزشک عمومی مدافون رسیده است.

اگر درگیر آتروفی پد چربی هستید، در هر ساعتی از شبانه روز می توانید با کمک ارتوپدهای آنلاین مدافون، وضعیت این بیماری را بررسی و درمان کنید.

برو به لیست ارتوپدهای آنلاین مدافون

انواع بیماری های پا را بشناسید!

نورومای مورتون
این بیماری، یک بیماری بسیار شایع پا است. از هر سه نفر، یک نفر ممکن است علائم آن را داشته باشد. علائم نورومای مورتون، احساس درد و گزگز در قسمت جلویی پا (ناحیه بین انگشت سوم و  چهارم) یا احساس راه رفتن روی سنگ است. در این بیماری، بیمار احساس وجود سنگریزه یا چین خوردن جوراب داخل کفش می کند که علت آن، ضخیم شدن بافت های اطراف یکی از عصب هایی است که به انگشت پا عصب می دهند.

این بیماری، در زنان با سن بالاتر و در کسانی که کفش های پاشنه بلند یا کفش هایی با پنجه تنگ می پوشند، بیشتر اتفاق می افتد. تعویض کفش، پد کفش، و ماساژ ممکن است کمک کند. اگر درد نورومای مورتون شدید باشد، پزشک ممکن است تزریق استروئید یا جراحی را پیشنهاد کند.

ترک پاشنه پا
با بالا رفتن سن، پوست چربی و الاستین کمتری تولید می کند که باعث خشکی و انعطاف کمتر آن می شود. اگر از پاشنه های پا مراقبت نشود، ممکن است سفت، ترک خورده یا آسیب دیده شوند. کرم های حاوی کراتولیتیک به از بین بردن لایه رویی سخت پوست کمک می کند. برای از بین بردن پوست مرده می توانید از سنگ پا استفاده کنید. به طور روزانه، پاشنه پا را با کرم های مرطوب کننده، چرب و مرطوب کنید.

اگر پاشنه پاهای شما متورم و قرمز شده است، می توانید تصویر آن را برای پزشک متخصص پوست و موی آنلاین مدافون ارسال کرده و پماد مناسب برای درمان را دریافت کنید.

برو به لیست پزشکان پوست و مو

فاشئیت پلانتار و خار پاشنه

درد در قسمت پایین پاشنه در اکثر موارد ناشی از التهاب فاسیای کف پا است. فاسیای کف پا یک رباط بلند است که در امتداد کف پای قرار دارد و قوس کف پا را پشتیبانی می کند. فشار زیاد، حرکاتی مانند دویدن، یا حتی فشارهای روزمره می تواند آن را تحریک کند و باعث درد و سفتی شود. قوس کف پای بلند یا اضافه وزن  می تواند این مشکل را تشدید کند. استراحت، کمپرس با یخ، مسکن های بدون نیاز به نسخه و کشش عضلات ساق پا می تواند کمک کننده باشد.

زنان باردار، به علت افزایش وزن یا افزایش وزن ناگهانی ممکن است به این بیماری مبتلا شوند که درمان آن، استفاده از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی، فیزیوتراپی، تزریق استروئید و شاک ویو و در نهایت جراحی است.

فرو رفتن ناخن در گوشت
گاهی اوقات کناره های ناخن معمولا هم در شست پا، به داخل پوست رشد می کند. این اتفاق در هر سنی ممکن است پیش بیاید اما در افراد مسن، شایع تر است. ممکن است انگشت پا متورم شود، درد بگیرد و عفونی شود. عرق پاها، اضافه وزن و دیابت همگی باعث افزایش احتمال رشد ناخن در داخل پا می شوند. برای جلوگیری از آن، از کوتاه کردن بیش از حد ناخن های پا یا پوشیدن کفش های تنگ خودداری کنید. در موارد شدید، پزشک ممکن است مجبور شود ریشه ناخن را بردارد.

آرتروز
وقتی که ما به سن ۵۰ سالگی می رسیم، ممکن است که ۱۲۰هزار کیلومتر یا بیشتر راه رفته باشیم. این موضوع می تواند موجب ساییدگی یا آسیب مفاصل شود. در این حالت، غضروف، بافت انعطاف پذیری که از اصطکاک مفاصل جلوگیری می کند، تجزیه می شود.

اگر دوست دارید که درباره آرتروز بیشتر بدانید، مقاله زیر را بخوانید:

همه چیز درباره آرتروز

کف پای صاف
کف پای صاف زمانی رخ می‌دهد که قوس کف پا هنگام ایستادن، وضعیت طبیعی نداشته باشد. این وضعیت می‌تواند باعث ایجاد درد هنگام انجام فعالیت‌های بدنی شود. از این وضعیت به عنوان قوس‌ افتاده نیز یاد می‌شود. کف پای صاف در نوزادان طبیعی است و معمولاً بین ۲ تا ۳ سالگی از بین می‌رود زیرا رباط‌ها و تاندون‌های پا مستحکم می‌شوند. وجود کف پای صاف در کودکان بعد از ۲ سالگی به ندرت امری جدی و خطرناک به حساب می‌آید، اما می‌تواند در بزرگسالی خطرات جدی به همراه داشته باشد.
اصلاح صافی کف پا:
پوشیدن کفش های حمایتی و متناسب
استفاده از کفی کفش
حفظ وزن

تاندونیت آشیل

آشیل، تاندونی است که هنگام بالا رفتن از پله ها یا بالا رفتن روی انگشتان پا از آن برای خم کردن پای خود استفاده می کنیم. افزایش سن و کاهش جریان خون می تواند تاندون را ضعیف کند. ممکن است پاشنه پا یا پشت مچ پا درد بگیرد. استراحت، یخ و دارو می تواند به از بین بردن تورم کمک کند.

زخم پای دیابتی
دیابت می تواند به اعصاب آسیب برساند به طوری که ممکن است بیمار بریدگی یا زخم های کوچک را حس نکند. همچنین ممکن است پاهای بیمار گزگز، احساس بی‌حسی یا درد شدید داشته باشند. زخم پا می تواند در ابتدا مانند تاول شروع شود، اما بعد بزرگتر و عفونی شود. بیماران مبتلا به دیابت، لازم است که قند خون را کنترل و پاهای خود را مرتب چک کنند.

اگر مبتلا به دیابت هست، از بهترین دیابتولوژیست های کشور، می توانید به صورت آنلاین مشاوره دریافت کنید

لیست دیابتولوژیست های آنلاین

نقرس
نقرس نوعی از آرتریت است که بیشتر در مردان میانسال دیده می شود. این بیماری زمانی اتفاق می افتد که اسید اوریک به صورت کریستال، اغلب در انگشت شست پا جمع می شود. این تجمع می تواند باعث شود که انگشتان پا متورم و سفت شود و درد زیادی ایجاد کند. پزشک ممکن است برای کاهش تورم دارو تجویز کند. بعضی روزها ممکن است وضعیت تورم پای بیمار بهتر باشد. ورزش کردن، مصرف کمتر گوشت قرمز و صدف و نوشیدنی های الکلی، مصرف بیشتر مایعات می تواند از حمله های نقرس جلوگیری کند.

پینه پا

پینه پا، توده های استخوانی دردناکی هستند که در امتداد قسمت داخلی پا در محل اتصال انگشت شست به پا رشد می کنند. آنها به آرامی رشد می کنند و انگشت شست پا را به سمت داخل زاویه دار می کنند. کفش های تنگ و باریک مانند کفش های پاشنه بلند ممکن است آنها را بدتر کند. به همین دلیل است که پینه پا در زنان بسیار بیشتر ظاهر می شوند. کمپرس یخ، پدهای مخصوص و پوشیدن کفش‌هایی که خیلی تنگ نیستند برای حل مشکل پینه پا می تواند مفید باشد.

خار استخوان

ممکن است که خار استخوان با پینه پا اشتباه گرفته شود. در پینه پا، استخوان ها از جای خود خارج می شوند اما خارهای استخوانی، در لبه استخوان‌های پا، اغلب در پاشنه، وسط ، یا شست پا رشد می کند. اگر خار استخوان بزرگ شود می تواند به اعصاب و بافت های اطراف فشار بیاورد. استئوآرتریت یا کشیدگی تاندون یا رباط می تواند باعث ایجاد این توده ها شود که با افزایش سن، به ویژه پس از ۶۰ سالگی، شایع تر می شوند.

بورسیت (التهاب بورس)
کیسه های کوچک پر از مایع که بورس نامیده می شوند، به محافظت از مفاصل، استخوان ها و تاندون ها کمک می کنند. حرکت مکرر یا اصطکاک کفش‌ها می‌تواند باعث تورم آن‌ها شود. در پا، انگشتان پا یا پاشنه پا ممکن است قرمز، متورم و دردناک شوند. کمپرس یخ، بالشتک، و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند آسپرین، ایبوپروفن و ناپروکسن می توانند کمک کنند. در موارد شدید ممکن است نیاز به تزریق کورتیکواستروئید یا حتی جراحی باشد.

انگشت چکشی
انگشت چکشی، یک خمیدگی غیر طبیعی در مفاصل میانی انگشت پاست. معمولاً انگشت دوم در کنار انگشت شست دچار این عارضه می شود. اما می تواند انگشتان سوم، چهارم و پنجم را نیز درگیر کند. در انگشت چکشی، انگشت شکل غیرعادی دارد و ممکن است هنگام حرکت دادن آن کمی درد داشته باشد. پزشک ممکن است آن را با کفش‌های مخصوص، داروهای ضد درد و گاهی جراحی درمان کند.


برچسب: ،
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۵ تیر ۱۴۰۱ساعت: ۰۸:۱۴:۱۶ توسط:دکتر امروز موضوع: نظرات (0)