اخبار و مقالات پزشکی سلامت روانشناسی اخبار و مقالات پزشکی سلامت روانشناسی .

اخبار و مقالات پزشکی سلامت روانشناسی

درمان آندومتریوز، اندومتریوز چیست؟

 به حالتی که یاخته‌های مشابه با یاخته‌های آستر رحم در بیرون از رحم رشد کنند، نابه‌جایی آستر رحم گفته می‌شود. نام‌های دیگر این وضعیت آندومتروز و اندومتروز (Endometriosis) است.

آندومتریوز بیماری کشنده‌ای نیست اما آزاردهنده است. این بیماری با توجه به ماهیت پیش‌روندگی و تهاجمی، می‌تواند برخی از ارگان‌های بدن را درگیر و برای فرد بیمار مشکلاتی ایجاد کند و کیفیت زندگی‌اش را کاهش دهد.

عود آندومتریوز


هرچند احتمال عود بیماری بعد از عمل جراحی کم است اما برای مقابله با آن، این دسته از بیماران باید مدتی دارو مصرف کنند تا مجددا دچار دردهای ناشی از آندومتریوز نشوند.

احتمال عود بیماری در مدت پنج سال حدود ۲۰ درصد است. به همین دلیل افراد باید این مدت تحت نظر پزشک خود باشند و هر ۶ ماه سونوگرافی شوند تا از لحاظ عود بیماری مورد بررسی قرار گیرند.

بیشترین ارگانی که درگیر بیماری آندومتریوز می شود لگن است. این بیماری به غیر از تخمدان‌ها، ارگان‌های دیگر را هم درگیر می‌کند. حالب ، روده و مثانه بر اثر پخش شدن ضایعات بیماری می‌تواند درگیر شود البته احتمال ابتلای این اعضا کمتر است.

درمان‌های دارویی، ضایعات آندومتریوز را از بین نمی‌برند
درمان‌های دارویی، ضایعات بیماری آندومتریوز را از بین نمی‌برند و فقط در زمان مصرف دارو، از التهاب و فعالیت بیماری جلوگیری می کند، به عبارتی این بیماری با مصرف دارو قابل کنترل است. اما اگر بیماری با درمان های دارویی بهبود یابد و دردهای بیمار رفع شود، این شیوه درمانی را ادامه می دهیم.

برای بیمارانی که علت خاصی برای دردهای لگنی آنها وجود ندارد، درمان های عمومی را انجام می دهیم که دسته اول این درمان، استفاده از داروهای مسکن برای کاهش درد است و این کار جزو اولین قدم درمانی برای دردهای اولیه لگن است.

دسته دوم درمان های دارویی، داروهای هورمونی است. مصرف *** های جلوگیری از بارداری جزو دسته بعدی درمان‌های دارویی است، نشان داده شده که مصرف مداوم این دارو، اثربخشی خوبی بر روند کنترل بیماری دارد.

انتخاب نوع درمان دارویی بسته به شرایط بیمار انتخاب می شود. آمپول های تزریقی که ترشحات هورمون های تحریک کننده تخمدان را کاهش می دهند از دسته بعدی درمان دارویی است.

در صورتی که بیمار به درمان های دارویی پاسخ ندهند از عمل جراحی برای درمان این فرد استفاده می شود که مناسب ترین عمل جراحی، لاپاراسکوپی است، با این روش می توان چسبندگی کف لگن و روده را به صورت مناسب برداشت.

زنان به دردهای دوران قاعدگی توجه جدی داشته باشند


به خانم ها توصیه می شود که به دردهای دوران قاعدگی توجه جدی داشته باشند و در صورت مشاهده این گونه دردها حتما به پزشک متخصص مراجعه کنند.

با معاینه و استفاده از روش های تصویربرداری، می توان این بیماری را به موقع تشخیص داد. در صورت تشخیص زودهنگام، ضمن نرسیدن به مراحل پیشرفته بیماری، از مشکلات متعدد بیمار هم کاسته می شود.

اگر نیاز به مشاوره با پزشک متخصص زنان و زایمان آنلاین دارید، در اپلیکیشن مدافون، مجموعه ای از بهترین پزشکان آنلاین آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.


برچسب: ،
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۳ دی ۱۴۰۲ساعت: ۰۴:۵۲:۴۵ توسط:دکتر امروز موضوع: نظرات (0)